5. Store Regionale Forskelle
Regeringen har fremlagt et nyt ambitiøst udspil til en sundhedsreform. Et af de helt centrale formål med det nyt ambitiøst udspil til en sundhedsreform er at gøre op med den geografiske ulighed i sundhedsvæsenet.
DE TRE VIGTIGSTE BUDSKABER
1. Alle danskere har krav på den samme gode behandling i sundhedsvæsenet – uanset hvor i landet de bor. Alligevel ser vi store geografiske forskelle mellem kvaliteten i behandlingen i vores fem regioner.
Det vil vi gøre bedre. Postnummeret skal ikke være afgørende for kvaliteten af behandlingen.
2. Med sundhedsudspillet vil regeringen komme de regionale forskelle i sundhed til livs. Vi vil sætte helt klare minimumskrav for, hvor god behandlingen skal være rundt om i landet. Alle danskere har krav på den samme gode behandling.
3. I dag ser vi for store forskelle. Fx skal patienter i Region Nordjylland i gennemsnit vente 2½ uge længere på en operation, end man gør i Region Midtjylland. Og mens mere end 4 ud af 10 børn og unge i psykiatrien ikke bliver behandlet til tiden i Region Hovedstaden, er det mindre end 1 ud af 10 i Region Nordjylland.

show
Have no product in the cart!
0