o Det har længe været en høj prioritet for Ven at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Derfor er vi rigtig glade for, at vi med et bredt flertal i Folketinget, landede en aftale, som skal sikre, at flere unge i fremtiden vælger en erhvervsuddannelse.
o Vi ved, at gør vi ikke noget nu, så kommer Danmark til at mangle tusindvis af faglærte i de kommende år – herunder SOSU’er, murere og tømrere.
o Derfor har regeringen sammen med DF annulleret det omprioriteringsbidrag, som ellers har været fastlagt på erhvervsuddannelserne – og det allerede fra 2019.
o Konkret betyder aftalen, at vi nu tilfører erhvervsuddannelserne over 600 millioner kroner ekstra over de næste fire år.
o Det er også glædeligt at de der får gavn af den nye aftale også har indikeret at det er en god aftale, – ”Vi er rigtig glade for, at man nu skaber ro i økonomien for erhvervsuddannelserne de næste fire år. Vi har nu som minimum en chance for selv at prøve at disponere over vores midler, og det synes vi, er en god ting, siger Lars Kunov, Direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier” (Børsen 5. Nov. 2018)
o (Omprioriteringsbidraget blev indført for alle offentlige institutioner i 2015 af Ven-regering. For at skaffe flere penge i statskassen besluttede man at beskære driftsbudgetterne med to procent årligt)

show
Have no product in the cart!
0